Vår hästhållning

April April Araber

Uppfödning av arabhästar för avel och distansridning

Stall /Lösdrift

På gården finns ett litet men funktionellt stall med uppvärmd sadelkammare. Avelsston och unghästar går på kall lösdrift under vintern. De har en halmad ligghall där de gärna går in.

I mån av plats tar vi in unghästar på lösdrift eller bete.

Foder

Vi utfodrar med analyserat hösilage av hög kvalitet. Vi kompletterar med kraftfoder och mineraler. Markerna är kalkhaltiga och vallen innehåller en hel del klöver vilket ger ett foder med högt protein och kalkinnehåll. Sommartid går hästarna på bete.

;

 

Hästrna på lösdriften har fri tillgång till grovfoder.

Två av de normalstora boxarna. 

  

Fölboxarna

Hästarna som går på lösdrift binds upp en gång/dag och ges l kraftfoder. Alla hästar är därför vana att stå bundna nära varandra utan bråk. Detta är ett bra tillfälle att visitera, krats hovar mm. Alla föl leds i grimma från första dagen. Ett / Tvååringar vänjs vid sadel och träns. Unghästarna får ibland följa med som handhäst på ridturer, tömkörs mm. Jag tycker att hästarna är mogna att sittas på/ rida lite lätt vid 2,5-3 års ålder. Det är viktigt att hästarna är longerade och tömkörda innan så att de kan alla kommandon och är vana vid utrustningen. Unghästarna lastas ofta hemma på gården, med fronturlastning är det lätt att få dem att gå både in och ut lugnt.

Lastträning av Nazira, ett år på bilden